Чи безпечно вживати яйця: причини появи червоних плям на жовтку.


Ці цятки не свідчать про те, що яйце непридатне для вживання.

Коли ми розбиваємо яйце на сковороду або в миску, часто помічаємо на жовтку маленьку червону або коричнево-червону плямку. Це може викликати занепокоєння та запитання про безпечність продукту. ТСН пояснює, чи варто вживати такі яйця.

Ці цятки не свідчать про те, що яйце непридатне для вживання.. Також, це не слід крові в прямому сенсі. Експерти пояснюють, що найчастіше це невеликий згусток крові або пігментної тканини, який з'являється під час формування яйця в організмі курки. Така особливість може виникнути через:

На думку фахівців, яйце з червоною плямою не становить небезпеки, якщо воно свіже, не має різких запахів, а білок виглядає прозорим і шкаралупа не має тріщин. Таку пляму можна легко прибрати ложкою або ж залишити, оскільки вона не вплине на смакові якості та харчову цінність яйця.

Якщо яйце має гнильний запах, білок набув сіруватого або зеленуватого відтінку, а жовток розплився і змінив свій природний колір, то його вживання небезпечне.

Related posts