Булгур: смачні рецепти приготування для вечері | Кулінарні новини | FoodOboz


Булгур можна варити, а можна просто залити водою та залишити на 30 хвилин. Через цей час крупа набухне. Подавати булгур можна з овочами, м'ясом, зеленню, сиром, вареними яйцями.

Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та ситного булгуру, з овочами та часником.

1. Ретельно промийте булгур під холодною водою. Перекладіть його у велику ємність та залийте окропом у пропорції 1:2. Додайте сіль за смаком. Накрийте ємність кришкою та залиште булгур настоюватися на 30 хвилин. За цей час крупа розбухне і буде готова до вживання.

2. Болгарський перець спершу промиємо, видалимо насіння і наріжемо. Моркву також промиємо, очистимо від шкірки та наріжемо колечками. Цибулю, очищену від лушпиння, наріжемо великими шматочками. Зубчики часнику очистимо від шкірки, промиємо і наріжемо тонкими слайсами.

3. Помістіть нарізані овочі в глибоку сковороду з попередньо розігрітою оливковою олією. На повільному вогні, регулярно помішуючи, готуйте овочі до досягнення м'якості.

4. Баклажан помиємо та поріжемо великим кубиком. У такий же спосіб подрібнимо кабачок. Якщо овочі молоді, шкірку не потрібно очищати. Через 5 хвилин додамо до решти овочів порізаний баклажан та кабачок. Перемішаємо та продовжимо обсмажувати овочі разом на повільному вогні ще 10 хвилин. Додайте до овочів свіжі помідори, порізані на часточки. Додамо сіль, перемішаємо і продовжимо тушкувати овочі ще 5 хвилин.

5. Зніміть овочі з вогню і введіть вже приготований булгур. Обережно перемішайте всі складові. Для прикраси використайте свіжу зелень, таку як петрушка, кінза, кріп або базилік.

На OBOZ.UA ви також знайдете різноманітні рецепти для приготування страв:

Related posts