Цю каву не варто придбати, навіть якщо на неї діє значна знижка: ось причини.


Кожен сорт кави має свої плюси та мінуси, тому важливо обрати те, що підходить саме вам.

Кава давно завоювала величезну кількість шанувальників, своїм багатим ароматом, зарядом бадьорості та зігрівальним ефектом. Однак різні види кави розділяють цю спільноту на безліч груп, кожна з яких відстоює свої улюблені напої.

Розчинна кава користується популярністю завдяки своїй простоті у приготуванні. Вам не потрібно витрачати час на подрібнення зерен, адже ця кава завжди готова до миттєвого вживання – достатньо лише залити її гарячою водою. Це значно полегшує процес і дозволяє зекономити ваші зусилля.

До того ж, вона має більш тривалий термін придатності, адже ця кава повільніше втрачає свої властивості.

Водночас мелена кава є абсолютним переможцем, коли йдеться про аромат і свіжість, адже для її виготовлення не використовуються консерванти та інші добавки. Крім того, різні сорти зерен і види обсмажувань дають змогу гурманам щосили насолоджуватися всіма можливими смаковими відтінками.

Не можна забувати і медитативну складову. Процес приготування кави в зернах може перетворитися на розслаблення і відпочинок, під час якого весь світ перестає існувати.

Давайте розглянемо, який вид кави вважається найменш корисним. Зазвичай вважається, що це - розчинна кава. Для покращення її смакових якостей та тривалості зберігання до неї часто додають різні консерванти. Деякі з цих добавок, особливо в недорогих варіантах, можуть негативно впливати на здоров'я.

Окремо варто виділити штучні ароматизатори і навіть барвники. Іноді виробництво розчинної кави призводить до утворення токсичної речовини - акриламіду. Вона утворюється під час обробки високими температурами. Акриламід вважається потенційно канцерогенним.

Також варто зазначити, що у розчинній каві міститься менше антиоксидантів та інших корисних елементів.

Яка ж яка кава найбільш нешкідлива? Правильно, звичайнісінька - мелена, в яку після заварювання не додають цукор, вершки або сиропи. У ній міститься мінімальна кількість калорій і при цьому зберігаються всі переваги цього ароматного напою.

Зернова кава є джерелом багатої кількості антиоксидантів, вітамінів групи B, калію, магнію та інших корисних мікроелементів. Основним недоліком цього напою є високий рівень кофеїну, що може бути неприйнятним для деяких людей залежно від їхнього здоров'я. У таких випадках рекомендується поєднувати вживання натуральної кави з раціональним харчуванням та дотримуватися індивідуально прийнятних доз.

Тепер, ознайомившись з усіма деталями, ви усвідомлюєте, яку каву не слід придбати, навіть якщо на неї виставлено значну знижку, якщо ваша мета — отримати якісний продукт і насолодитися справжнім смаком.

Раніше УНІАН розповідав, як вибрати каву в зернах, щоб отримати бажаний смак.

Related posts