Халву можна використовувати і в десертах: оригінальний рецепт пирога зі східними солодощами та грушами.
Восени, коли починаються дощі і прохолодні дні, просто ідеально затишно провести час вдома з чимось смачним. Тертий пиріг з ароматною грушою та халвою стане чудовим вибором, щоб порадувати рідних і насолодитися смаком.
Практично всі терті пироги прості у приготуванні, і цей із грушею та халвою - не виняток. Продукти в рецепті теж йдуть найпростіші.
Просіваємо борошно в чашу, потім додаємо сіль, цукор та розпушувач, і ретельно перемішуємо. Яйця розбиваємо в окрему невелику миску і злегка збиваємо їх виделкою.
В борошно вводимо яйця і розм'якшений маргарин, після чого замішуємо тісто. Одну третину отриманої маси прибираємо в холодильник. Іншу частину тіста розподіляємо по дну форми, попередньо змащеній маргарином, рівномірним шаром. Розміри форми складають 35 см на 24 см.
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на чотири частини, виймаємо насіння, а потім ріжемо на дрібні шматочки довільної форми.
Викладаємо груші на тісто, а зверху щедро присипаємо халвою. Залишки тіста розтираємо і розподіляємо по верхній частині. Поміщаємо пиріг у попередньо розігріту до 200 °C духовку. Випікаємо до отримання апетитної золотистої скоринки.
Нагадуємо, що варто приготувати один раз, і ви зможете насолоджуватися ним протягом усієї осені: це доступний і легкий рецепт запеченого гарбуза з яблуками.
Ми вже згадували, що груші стануть ще більш смачними: пропонуємо вам рецепт мафінів, які наповнені ароматом осені.
Так стало відомо про секрети смачних салатів: що потрібно додати для поліпшення.