Кому строго заборонено вживати комбучу: перевірте, чи входите ви до цього переліку.


Комбуча (чайний гриб) - це ферментований напій на основі чаю, цукру та симбіозу бактерій і дріжджів. Вона може бути корисною, але не для всіх.

Ось переваги вживання комбучі:

"Комбучу виготовляють з того ж чайного гриба, але де ж він виростає? У банці, а не в лісі, як я уявляв," - зазначив експерт.

Комбуча (фото: Freepik)

Його виготовляють із чаю та цукру. Для цього потрібно налити 500 мл води і додати 4-5 ложок чаю. Після того, як напій настоїться і охолоне, слід всипати ще 5-7 ложок цукру, ретельно перемішати та процідити. Потім перелити у банку і залишити в теплому місці на два місяці.

"Інгредієнти, як видно, дуже прості: чай є корисним, в той час як цукор — ні. Проте під час розвитку гриба цукор повністю засвоюється дріжджами та корисними бактеріями", - зауважив фахівець з харчування.

Комбуча - це напій, що проходить процес ферментації, завдяки чому в ньому містяться корисні молочнокислі бактерії. Ці бактерії, які також присутні в кисломолочних продуктах (пробіотики), сприяють формуванню здорової мікрофлори в кишечнику.

До того ж 60% імунітету залежить від мікрофлори кишківника.

Крім корисних мікроорганізмів, комбуча також насичена амінокислотами, антиоксидантами та поліфенолами.

Якщо ви страждаєте на грибкову інфекцію або маєте проблеми з надмірним грибковим ростом, такими як кандидоз, акне, молочниця, здуття, гази або шкірні висипання, варто відмовитися від вживання цього напою.

Це відбувається через те, що комбуча містить корисні мікроорганізми, які можуть погіршити стан здоров'я.

"Після того, коли ви понизите надлишковий грибковий ріст, тоді вже можна заселяти свою мікрофлору корисними бактеріями, використовуючи комбучу", - додав Попко.

Особам, які страждають на виразкову хворобу або мають подразненість слизової оболонки шлунка, рекомендується утримуватися від вживання комбучі.

Related posts