Користь горіхів макадамія: дієтолог назвала основні переваги


Горіхи макадамія мають ніжний, маслянистий смак і багаті на корисні речовини.

Їх часто додають у десерти, зокрема печиво, однак їхня користь значно ширша. Про це розповіла дієтолог Марісса Мешулам у коментарі для Martha Stewart.

Макадамія - це потужний протизапальний продукт, що позитивно впливає на здоров'я.

У складі горіхів містяться флавоноїди та токотрієноли - антиоксидантні сполуки, які захищають клітини від ушкоджень, викликаних вільними радикалами, та допомагають зменшити запалення.

Крім того, макадамія є джерелом мононенасичених жирів - так званих "хороших" жирів. Вони не лише знижують рівень "поганого" холестерину, а й гальмують розвиток хронічного запалення, яке може призводити до серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна помолодшати на 15 років: який сніданок здатний знизити біологічний вік

Також макадамія підтримує здоров'я мозку. Як пояснює Мешулам, оскільки мозок в основному складається з жирів, корисні жири з горіхів сприяють його нормальному функціонуванню. У горіхах також є вітамін Е, який може уповільнити або попередити розвиток нейродегенеративних хвороб, зокрема хвороби Альцгеймера.

Кишківник теж отримує користь - макадамія містить розчинну клітковину, яка виступає пребіотиком і живить корисні бактерії в шлунково-кишковому тракті.

Оптимальна денна порція - близько 10-12 горіхів.

Горіхи макадамія можна вживати як самостійний перекус або додавати до випічки, супів, салатів і м'ясних страв. Не менш корисною є й олія макадамії - вона містить мало омега-6 кислот, зате багата на протизапальні жири, і чудово підходить для заправки салатів.

До речі, раніше були опубліковані дані про 9 переваг волоських горіхів. Вони містять велику кількість корисних жирів, клітковини, вітамінів і мінералів, сприяючи підтримці мозкової діяльності та контролю ваги.

Related posts