Квасолеві сички: унікальний рецепт пісної страви з Сумщини
РБК-Україна (проєкт Styler) розкриває секрети приготування квасолевих сичиків, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для того, щоб приготувати цю пісну страву з Сумщини, знадобляться такі продукти:
Щоб приготувати сичики з квасолі по-сумськи, спочатку потрібно замочити квасолю у прохолодній воді на ніч. Це допоможе розм'якшити зерна та скоротити час їх варіння.
Після цього промийте бобові, залийте їх холодною водою і варіть на середньому вогні до повної готовності. Зазвичай, квасоля готується приблизно півтори години.
Цибуля надає сичикам особливо глибокого смаку. Поки квасоля готується, слід очистити цибулину, нарізати її на дрібні шматочки та обсмажити до м'якості і золотистої скоринки.
Під час посту цибулю дозволяли готувати на олії. Проте для приготування сичиків її часто обсмажували на свинячому жиру.
Вилийте рідину з квасолі, залишивши невелику кількість відвару — він стане в нагоді, якщо пюре вийде занадто густим.
Як готувати сичики з квасолі (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Злегка підсоліть та поперчіть квасолю, після чого перетовчіть бобові до консистенції однорідного пюре. Також можна скористатися блендером.
Вмішайте в квасолеве пюре підсмажену цибулю з олією. Це запобігатиме висиханню страви.
Подрібніть і пропустіть через прес зубчики часнику. Далі підсмажте їх на невеликій кількості олії до досягнення золотистого відтінку.
Вимішайте квасолеве тісто для сичиків - воно має бути щільне та не липнути до рук. Сформуйте невеликі кульки - на один сичик потрібна 1 ст. л. маси.
Як робити сичики (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Після цього сичики майже готові - перед подачею їх потрібно полити часниковою заправкою, присипати квашеною капустою та нарізаним солоним огірком.