Легендарний сливовий пиріг з The New York Times: рецепт, що завоював любов багатьох протягом багатьох років.
Які інгредієнти знадобляться для приготування сливового пирога?
Для того, щоб приготувати відомий сливовий пиріг, треба такі продукти:
Промийте сливи під проточною водою, а потім висушіть їх за допомогою рушника або серветок. Розріжте кожен фрукт на дві частини і витягніть кісточки. Не забудьте попередньо нагріти масло, а борошно просіяти. Це значно полегшить процес змішування інгредієнтів.
Розігрійте духовку до 180 градусів, поки ви готуєте тісто. У великій мисці змішайте цукор з вершковим маслом, ретельно розтираючи їх. Кількість цукру можна коригувати в залежності від ваших смакових уподобань та кислоти слив.
За інформацією The New York Times, у рецепті 1983 року було вказано 200 г цукру, але в процесі адаптації кількість цього інгредієнта зменшили. Коли суміш стане однорідною, додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль і яйця.
Змішайте всі інгредієнти та добре збийте їх до отримання однорідної консистенції. За допомогою ложки розкладіть тісто у підготовлену форму для випікання. Рекомендується використовувати форму діаметром 20-25 см, щоб пиріг зі сливами мав оптимальну товщину для рівномірного пропікання.
На тісто слід розташувати половинки слив, залишаючи між ними невелику відстань. Рекомендується викладати фрукти шкіркою вгору. Трохи посипте сливи цукром і полийте лимонним соком, орієнтуючись на солодкість фруктів.
Цукор та лимонний сік допомагають досягти ідеального балансу, зробивши кислі сливи солодкими чи надавши кислинки солодощавим. Також посипте плоди приблизно 1 ч. л. кориці, залежно від того, наскільки ви любите такий інгредієнт.
Сливовий пиріг рекомендується випікати близько години. Після завершення випікання його варто остудити, помістивши в холодильник. Альтернативно, пиріг можна залишити остигати до теплого стану і подавати як в чистому вигляді, так і зі збитими вершками.