Жителі регіонів, де люди живуть до ста років, розкрили секрет сніданку, що може сприяти досягненню цього віку.
Що їдять на сніданок довгожителі
Люди з зон довгожителів зосереджуються на продуктах рослинного походження та надання пріоритету сімейному часу за столом. Але сніданок в них дуже простий.
Вони щодня з'їдають миску вівсяної каші, яку називають "повним пакетом користі для здоров'я".
Наприклад, столітня жінка Мардж Джеттон, яка мешкає в званій "блакитній зоні" Лома-Лінда, Каліфорнія, щодня включає в свій раціон вівсянку. Вона прокидається рано вранці, займається активною ходьбою, споживає шість склянок води ще до сніданку, а потім насолоджується вівсяною кашею та п'є сік з чорносливу.
Одним із найпопулярніших сніданків для адвентистів у Лома Лінда є вівсяна каша.
Ситний сніданок із цільнозернових продуктів забезпечує адвентистам широкий спектр переваг для здоров’я, адже він насичений корисними речовинами, фітохімічними сполуками та антиоксидантами, які сприяють профілактиці різних захворювань.
За словами науковців, переваги каші в основному походять від компонента під назвою бета-глютен - розчинної клітковини, яка може відігравати важливу роль у зниженні ризику серцевих захворювань.
Він здійснює це, можливо, блокуючи засвоєння холестерину з їжі, одночасно активуючи імунну систему та запобігаючи виникненню інфекцій.
"На мою думку, вівсянка - це відмінний варіант для сніданку, особливо для тих, хто бажає жити довго і здорово. Це цільнозерновий продукт, багатий розчинною клітковиною, яка сприяє підтримці нормального рівня холестерину та зміцненню серцево-судинної системи", - зазначила дослідниця Хелен.