Нарешті ви дізнаєтеся, у чому різниця між рафінованою та нерафінованою олією.
Хоча експерти з приготування їжі не рекомендують використовувати нерафіновану олію для смаження, вона містить найбільшу концентрацію корисних елементів.
У магазинах можна знайти величезний асортимент олій. Вони відрізняються не тільки своїм смаком і сировиною, з якої виробляються, а й технологією обробки. Багато людей все ще не знають, чим рафінована олія відрізняється від нерафінованої. "Главред" пояснює основні відмінності між ними.
Нерафінована олія проходить лише механічну фільтрацію, а рафінована олія вважається більш очищеним продуктом. Завдяки цьому рафінована олія під час використання на сковороді не димить та не піниться, і тому краще її обирати для смаження.
Хоча експерти з приготування їжі не рекомендують використовувати нерафіновану олію для смаження, вона містить найбільшу концентрацію корисних елементів.:
Отже, нерафінована олія оптимально підходить лише для приготування салатів, оскільки вона не витримує температури вище 107°C. На відміну від неї, рафінована олія здатна зберігати свої властивості при нагріванні до 227°C.




