Не тільки традиційно: як вразити близьких узваром на Різдво - три варіанти приготування - Радіо Максимум


Витягніть усе найкраще з січня: хто з знаків зодіаку отримає удачу в фінансах, а кому посміхнеться любов.

Узвар є одним із найвідоміших традиційних українських напоїв, який готують до Різдва та інших великих свят. Попри простий склад і легку технологію приготування, смак узвару можна урізноманітнити завдяки додатковим інгредієнтам.

Цю інформацію надає "РБК-Україна", згідно з повідомленням Радіо МАКСИМУМ. Варто зазначити, що раніше ми вже ділилися унікальним рецептом куті на свято Різдва.

На замітку: Три смачні закуски з одного комплекту інгредієнтів - креативні рішення для урочистого столу без зайвих турбот.

Складові:

У традиційному рецепті узвару цукор або мед зазвичай використовуються в дуже обмеженій кількості, або ж зовсім відсутні, оскільки натуральна солодкість напою походить від сухофруктів.

Як готувати:

Залийте сухофрукти водою та дайте їм настоятися протягом 30 хвилин, після чого ретельно промийте їх під проточною водою. Потім перекладіть їх у каструлю, залийте свіжою водою та поставте на невеликий вогонь. Коли вода закипить, вимкніть конфорку і накрийте каструлю кришкою. Дайте напою настоятися від 30 до 40 хвилин. Якщо потрібно, можна додати цукор або мед (мед слід додавати лише в охолоджений узвар).

Омийте сухофрукти та сушені ягоди під струменем води, потім помістіть їх у каструлю і залийте водою. Варіть узвар на повільному вогні протягом 30 хвилин, накривши кришкою. Після закінчення варіння вимкніть вогонь і додайте мак та гвоздику. Коли напій трохи охолоне, додайте мед за смаком.

Спочатку ретельно промийте сухофрукти і викладіть їх у каструлю. З кореня імбиру зніміть шкірку та наріжте його на тонки смужки, потім додайте до сухофруктів разом із цедрою апельсина. Залийте все водою і варіть на повільному вогні. Коли суміш закипить, продовжуйте варити ще 20 хвилин, після чого додайте цукор за смаком. Вимкніть плиту і дайте узвару охолонути. Наприкінці процідіть напій, щоб отримати прозору консистенцію.

Нагадаємо, що раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні пісні різдвяні пампушки, які неодмінно вразять усіх членів родини під час святкового застілля.

Related posts