Не втрачайте можливості: як правильно вибрати солодкий та соковитий гарбуз восени, поради, що пройшли випробування часом.


Українці з нетерпінням зустріли сезон гарбуза, що стартує в жовтні і триває аж до весни. Цей смачний і корисний продукт неодмінно варто додати до свого меню.

Для того щоб обрати зрілий гарбуз, важливо враховувати кілька особливостей. Наприклад, м’який плід підходить для приготування каші, тоді як для випікання краще вибирати твердий гарбуз.

Саме з цієї причини потрібно розібрати у сортах, їх лише три. Почнемо з великоплідних - це помаранчеві плоди зі світлою шкіркою, які довго зберігаються, а також ідеально підходять для гарнірів, супів та запікання.

Твердокорі мають округлі контури, міцну оболонку та не містять надмірної солодкості, що робить їх ідеальними для приготування м'ясних страв. Мускатні, навпаки, вважаються найбільш солодкими. Ці маленькі плоди легко очищаються і відмінно підходять для приготування каш і десертів.

Related posts