"Падати вже нікуди". Експерт розповіла, які заклади будуть популярними в першу ніч після скасування комендантської години


Український ресторанний бізнес сягнув дна, оскільки всі, хто могли закритися, вже закрилися, проте багато закладів буквально "ростуть з дна".

Як йдеться в колонці NV Бізнес, про це пише експертка в ресторанному бізнесі, експертка психології продажів Ольга Насонова.

"Погана новина: дно досягнуто. Усі, хто вже міг закритися, закрився. Хороша новина: почали рости з дна. Падати вже начебто нікуди, а від дна рости легше. Багато підприємців на низькому старті, або вже стартували в очікуванні якнайшвидшого закінчення війни. Ну і весна має свій вплив -- зиму пережили, клас", -- зазначила експерт.

За її словами, люди будуть відкривати:

Вона також зазначила, що відкриватимуться заклади типу "дешево і сердито". "Тобто, з невисокими цінами, але з більш-менш нормальним продуктом. Кухня -- неважлива, задешево все з'їдять. Платоспроможних гостей на всіх не вистачає, час такий", -- підкреслила Насонова.

Раніше повідомлялося про те, що виручка закладів громадського харчування України у другому півріччі 2023 року зросла на 30% порівняно з аналогічним періодом 2022 року, відвідуваність -- на 10%, а середній чек -- на 18%.

Згідно зі статистикою та аналізом української ресторанної індустрії, зібраним Poster, уже на четвертому місяці повномасштабного вторгнення 70% українських закладів відновили свою роботу, а третина закладів так і не відкрилася.

Related posts