Голубці з картоплею та грибами: традиційний рецепт популярної української страви.
Що потрібно для голубців з картоплею і грибами
Для того, щоб приготувати пісні голубці з картоплею і грибами, треба наступні продукти:
Для початку залийте сушені гриби гарячою водою і залиште їх настоюватись. Тим часом приготуйте капусту.
У велику каструлю влийте воду та розмістіть її на вогні. Відріжте качан з капусти та опустіть капусту в окріп, попередньо додавши сіль до води.
Помістіть капусту в киплячу воду на кілька хвилин, після чого акуратно відокремте листочки, які стали ніжними. Продовжуйте процес парування, поступово знімаючи м'які листи по одному.
Відріжте жорстку частину листа, щоб зручно загортати голубці, не пошкоджуючи самі листочки.
Як готувати голубці (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Щоб зробити начинку для пісних голубців, поріжте гриби на маленькі частини. Пересипте нарізані гриби в розігріту глибоку пательню. Почистьте і наріжте 1 цибулю на коротку соломку або кубики - і додайте до грибів.
Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці. Додайте моркву до цибулі та грибів, ретельно перемішайте начинку і обсмажуйте до появи золотистого відтінку. Готову суміш викладіть у миску.
Суміш для фаршування голубців (скріншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Почистьте і натріть картоплю на терці, як для дерунів. Перед приготуванням перекладіть картоплю на дрібне сито, щоб прибрати зайву воду.
Поки триває процес, подрібніть і натріть на тертці дві очищені цибулини, а потім з'єднайте їх з картоплею. Далі об'єднайте картопляну начинку з обсмаженими овочами.
До смаку очистьте і пропустіть через прес 2 зубчики часнику, а потім додайте його в овочеву начинку. За бажанням додайте до начинки сіль та перець.
Картопляна фарш для голубців (скріншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Варити голубці найкраще в чавунному казанку або каструлі. Дно глибокої каструлі з товстими стінками присипте обрізками капустяного листя, щоб голубці не пригоріли.
Поріжте помідори навпіл і додайте їх до каструлі – це надасть голубцям неповторного смаку.
Приготуйте голубці: розмістіть начинку на капустяних листках і акуратно заверніть їх у рулетики. Щільно укладіть підготовлені голубці в чавунну сковороду.
Як приготувати голубці (зображення / КАРПАТСЬКІ СМАЛЬЦІ)
Налийте олію в каструлю, всипте ароматний перець і лавровий лист, потім підсоліть за смаком. Переконайтеся, що води достатньо, щоб повністю покрити всі голубці.
Для того щоб голубці не спливали під час приготування, зверху рекомендується покласти тарілку, яка слугуватиме пресом. Накрийте каструлю кришкою і готуйте голубці на низькому вогні протягом 1-1,5 години.