Польський десерт "Пані Валевська" з безе: класичний рецепт смачного ласоща.
Які інгредієнти потрібні для приготування польського пляцка?
Щоб приготувати пляцок за традиційним польським рецептом, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Перш ніж почати процес приготування, розтопіть маргарин, щоб він легше поєднався з іншими компонентами тіста. У велику миску покладіть 350 г борошна, додайте розпушувач, цукрову пудру і сметану.
Відокремте білки від жовтків, розбивши яйця в різні миски. Вам знадобляться 4 жовтки для тесту, тоді як решту використайте для крему, а білки підійдуть для приготування безе.
Після того, як ви змішали жовтки з борошном, можете почати замішувати тісто — експерти рекомендують використовувати міксер. Консистенція тіста має бути досить щільною.
Після цього тісто потрібно розділити на дві частини та вилити кожну на невелике деко (приблизно 25х40 см), встелене пергаментом.
Якщо деко тільки одне, коржі можна випікати по черзі. Рівномірно розподіліть тісто та змастіть кожен майбутній корж джемом.
Як зробити коржі для пляцка (скриншот / Pyszne Wypieki)
Список інгредієнтів для приготування безе: візьміть 6 яєчних білків і ретельно збийте їх, поступово вводячи 300 г цукру, поки не отримаєте щільну білу консистенцію.
Половину безе необхідно викласти на один корж. Подрібніть горіхи, а потім, відклавши половину, присипте ними безе. Цей крок потрібно зробити з іншим коржем, посипавши його рештою горіхів.
Розмістіть безе на основі коржа (скриншот / Pyszne Wypieki)
Для випікання безе коржів слід витримувати їх у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
У цей момент можна підготувати крем для з'єднання. Для цього візьміть каструлю і налийте в неї 500 мл молока. Додайте до молока 60 г цукру і поставте на вогонь. В іншій мисці змішайте залишок борошна з 40 г цукру, 80 мл молока, двома жовтками та одним цілим яйцем.
Коли молоко почне закипати, додайте до каструлі збиті жовтки і швидко перемішайте. Масу слід активно перемішувати, адже вона швидко загустіє. Для запобігання утворенню грудочок можна використовувати занурювальний блендер. Рекомендується готувати крем до тих пір, поки маса не почне легенько булькати.
Заварний крем необхідно варити до моменту, коли суміш почне кипіти (скриншот / Pyszne Wypieki).
Збивайте масло до отримання легкого і повітряного білого крему, а потім повільно вводьте заварний крем, продовжуючи активно перемішувати.
Щоб приготувати пляцок, спочатку на перший безе-корж необхідно акуратно нанести крем, а потім накрити його другим коржем. Для досягнення бажаної м'якості коржів, рекомендується залишити пляцок у холодильнику на ніч, щоб крем добре просочив їх.
Після цього десерт можна нарізати на порції та пригощатися.