Шупеня з свинячими хвостиками: оригінальний рецепт насиченої гуцульської кулінарії
РБК-Україна ділиться інформацією про приготування шупені, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Для того, щоб приготувати ситну гуцульську страву, знадобляться такі продукти:
Щоб приготувати шупеню, спочатку потрібно обсмажити інгредієнти, а потім їх запекти. Такий процес надає страві унікального аромату та смаку.
На початку слід порізати сало на маленькі шматочки. Потім сало підсмажують на низькому вогні, поки не перетвориться на апетитні шкварки.
Як правильно порізати сало для приготування шупені (скріншот / Кулінарні експерименти)
Свинячі хвости, разом з квасолею та грибами, слід замочити на ніч. Після цього хвости необхідно добре промити, обсушити та нарізати на середні шматки. Потім їх потрібно обсмажити до появи золотистої скоринки, попередньо переклавши шкварки в іншу ємність.
Як смажити свинячі хвости (скриншот / Кулінарні витівки)
Наріжте цибулю на кільця та очистіть її, потім додайте до обсмажених хвостів і готуйте, поки не набуде золотистого відтінку.
Поки це відбувається, очистіть картоплю і розріжте її на дві або чотири частини. Уникайте нарізання на дрібні шматочки, адже під час тушкування вони можуть розпадатися.
Як нарізати картоплю для шупені (скриншот / Кулінарні витівки)
Помістіть обсмажені свинячі хвости з цибулею в керамічний горщик або глибоку запеканку. Далі покладіть шар картоплі.
Як приготувати шупеню (скріншот / Кулінарні секрети)
Процесіть гриби та розмістіть їх поверх картоплі. Потім додайте шар квасолі, попередньо зливши з нею рідину. На квасолю викладіть шкварки та промиту ячну крупу.
Подрібніть та розчавте часник, потім додайте його до інших компонентів шупені разом із сіллю, перцем та лавровим листям. Залийте всі інгредієнти бульйоном, накрийте каструлю кришкою і помістіть в розігріту до 200 градусів духовку на три години.
Як приготувати шупеню (скріншот / Кулінарні секрети)
Дістаньте зі страви свинячі хвости, викладіть їх на застелене пергаментом деко та поставте в духовку на 15 хвилин. Після цього розкладіть запечені хвости по тарілках і додайте шупеню.