Шурпа в каструлі: оригінальний рецепт насиченого м'ясного супу з Східної кухні.
Про те, як готувати шурпу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Щоб приготувати густий м'ясний суп шурпу, необхідно підготувати такі продукти:
Зазвичай для приготування традиційної шурпи використовують баранину, однак її можна успішно замінити телятиною та свининою, оскільки вони не мають характерного аромату. Рекомендується промити ребра та нарізати їх на порційні шматочки, якщо вони з'єднані.
Оптимальним вибором є соковиті реберця з прошарками жиру — він додасть бульйону неперевершеного насичення та аромату. Промийте м'ясо та наріжте телятину на великі порції.
Важливо нарізати інгредієнти на немаленькі за розміром частини, щоб надати шурпі характерної густоти. Розігрійте казан, лише потім влийте воду і додайте все м'ясо.
Поки закипає бульйон, наріжте овочі. Спочатку потрібно почистити та нарізати на півкільця цибулю. Водночас не забувайте знімати піну з бульйону.
Коли м'ясо провариться протягом 30 хвилин, додайте цибулю. Після цього м'ясо потрібно варити приблизно годину до готовності.
Овочі слід ретельно промити. Моркву очистіть від шкірки та наріжте на великі кільця.
Моркву слід нарізати на великі круглі шматочки (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ).
Оберіть болгарський перець, усуньте плодоніжки та насіння, а сам овоч наріжте тонкими смужками. З картоплі спершу зніміть шкірку, а потім наріжте її на великі куски.
Помідори необхідно залити окропом на декілька хвилин, а потім обережно зняти з них шкірку. Це потрібно зробити, щоб потім не виловлювати її з шурпи.
Після того, як м'ясо буде готове, додайте в суп картоплю. Продовжуйте варити шурпу ще 30 хвилин, а потім опустіть у неї цілий промитий гострий червоний перець.
Додавайте гострий перець у шурпу лише після того, як м'ясо вже приготувалося (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ).
Проте, якщо не хочете робити страву гострою, це інгредієнт можна не використовувати.
Додайте до суміші моркву, очищений часник, лаврові листи та сіль. Потім продовжуйте варити страву, поки картопля не стане м’якою.
У цей момент поріжте помідори на дві чи чотири частини. Додавати їх потрібно лише після того, як картопля буде повністю готова, інакше вона може вийти недостатньо м’якою.
Разом з помідорами потрібно додати болгарський перець, мелений чорний перець та коріандр. Перемішувати страву не потрібно, щоб помідори не втратили форму - достатньо лише проварити протягом шурпу 5 хвилин до готовності.
Перед подачею прикрасьте шурпу помитою та подрібненою зеленню.