Таратута: оригінальний рецепт українського салату, здатний скласти конкуренцію вінегрету.
РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться секретами приготування таратуту, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Для того, щоб приготувати таратуту з вареного буряка, необхідні ці продукти
Щоб приготувати таратуту, спершу потрібно відварити буряк. Для цього буряк потрібно ретельно промити, адже для таратути потрібно буде використати відвар з коренеплоду. Також могли використовувати не лише буряковий відвар, а й квас.
Коренеплід слід очистити від шкірки, після чого нарізати його на кружечки товщиною 2 мм. Помістіть буряк у каструлю і залийте водою, щоб він був повністю покритий рідиною.
Ось як приготувати буряк для таратути (скриншот / Кулінарні експерименти).
Поставте посуд на вогонь, а тим часом підготуйте решту інгредієнтів. Огірки потрібно нарізати на кружальця завтовшки 1-2 мм, попередньо відрізавши кінчики овочів.
Як правильно підготувати огірки для таратути (скріншот / Кулінарні секрети)
Помістіть огірки в глибоку ємність, а потім наріжте цибулю. Спершу очистіть цибулю, а потім наріжте її на кружечки, півкільця або смужки. Вибраний спосіб нарізки не вплине на смакові якості страви.
Вийміть буряк за допомогою шумівки і помістіть його в миску. Коли коренеплід охолоне, додайте нарізані огірки, цибулю і хрін.
Щоб досягти ідеального балансу смаку і текстури, в страву вводять розсіл і буряковий відвар. Від пропорцій цих складових залежить, чи перетвориться таратута на салат, чи стане першим блюдом.
Після цього слід закрити посуд кришкою або плівкою і помістити його в холодильник на приблизно 24 години.