Легко приготувати смачний гарбузовий лате-торт, який обов'язково сподобається всій родині.
Відомий у інтернет-просторі кондитерський заклад опублікував рецепт смачного пирога.
У мережі завірусився рецепт гарбузового пирога, який буквально змушує людей "пускати слинки".
Як повідомляє Express, мережа пекарень In Bloom Bakery поділилася своїм рецептом у соціальних мережах. З початком осіннього сезону власниця та пекарка Джіні Даєр почала випікати різноманітні осінні ласощі, такі як коричневі булочки з корицею і чаєм, гарбузовий чизкейк, яблучний масляний торт та багато інших смаколиків.
Але переможцем серед шанувальників було визнано гарбузовий пряний лате-торт. Сама Джинні описує частування як "дуже м'який і вологий" торт, "просочений солодкою, пряною, молочною глазур'ю з вершкового сиру".
Цей рецепт призначений для 16 осіб, процес приготування займає 1 годину та 30 хвилин, а випікання триває 38 хвилин.
Для кремової глазурі з сиру:
Розігрійте духовку до 180 °C і вистеліть форму для випікання пергаментом.
У мисці змішайте борошно, соду, розпушувач, сіль і спеції для гарбузового пирога.
В іншій мисці збивайте розм'якшене масло з цукром протягом двох хвилин. Після цього введіть яйця і ваніль, продовжуючи збивати, поки маса не стане світлою та однорідною. Далі додайте маслянку та пюре з консервованого гарбуза. Потім поступово введіть сухі інгредієнти і ретельно перемішайте. Тісто готове до використання.
Перелийте тісто у підготовлену форму та помістіть у розігріту духовку. Випікайте його протягом 35-38 хвилин. Коли тісто буде готове, вийміть його з духовки і дайте охолонути на решітці приблизно 30 хвилин.
Поки пиріг охолоджується, приготуйте лате, поєднавши еспресо, молоко, згущене молоко, спеції для гарбузового пирога та ванільний екстракт.
Також, поки пиріг вистигає, зробіть глазур із вершкового сиру, додавши масло і збивши. Потім додайте холодні вершки до сиру і перемішуйте до утворення пишної маси, додаючи потроху цукрову пудру і перемішуючи.
Розчиніть порошок еспресо у ванільному екстракті в невеликій формочці та додайте його в глазур разом зі спеціями для гарбузового пирога і перемішайте.
Коли пиріг охолоне до кімнатної температури, акуратно зріжте тонесенький шар з верхньої частини за допомогою гострого ножа. Потім за допомогою дерев'яної палички створіть кілька отворів на поверхні пирога.
Покрийте верх пирога товстим шаром глазурі з вершкового сиру еспресо за допомогою лопатки. Посипте зверху спеціями для гарбузового пирога.
Після випікання, наріжте пиріг на 16 частин і подавайте до столу.
"Він такий неймовірно м'який, наповнений теплим осіннім смаком, з найідеальнішою текстурою", - додала Джинні.
Нагадуємо, що раніше кондитер поділилася ще одним простим рецептом пирога з гарбуза.