Як правильно обробляти свіжу кукурудзу та яких помилок уникати.

Як легко і швидко очистити початок, пояснює РБК-Україна, посилаючись на AOL.
Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно потрібно мити свіжу кукурудзу (адже в неї є захисне листя), Ешлі Міллер, старший координатор програм у Національній асоціації охорони навколишнього середовища США, запевняє, що це необхідний крок.
"З точки зору безпеки, необхідно враховувати, що свіжозібрана кукурудза може бути забруднена брудом, бактеріями, цвіллю або залишками пестицидів, які використовувалися на полі. Якщо ви не очистите її ретельно перед споживанням, є ризик перенести ці забруднювачі на кухню або навіть у вашу їжу," - зазначає він.
За його словами, правильне миття водою рекомендовано Управлінням з контролю за продуктами і ліками (FDA) та Міністерством сільського господарства США (USDA), "щоб знизити ризик харчових отруєнь".
Міллер підкреслює, що методи приготування, такі як бланшування, варіння або смаження кукурудзи, можуть ще більше знизити наявність шкідливих мікробів, забезпечуючи додатковий рівень безпеки перед вживанням.
Вилучення листя та очищення від волокон – це досить складна задача, яка викликає розчарування у багатьох домашніх кухарів. Це стає особливо актуальним, коли потрібно зібрати зерна з качана.
Але шеф-кухар ресторану Honeysuckle Rose в Чарлстоні Рівер Гілл каже, що чищення кукурудзи можна значно спростити, якщо виконувати кожну задачу поетапно.
"Видаліть всі качани, після чого протріть їхні волокна кухонним рушником, а потім зріжте зерна. Цей спосіб є більш швидким і значно акуратнішим, ніж поетапне виконання кожного з цих дій для кожного качана", - пояснив шеф-кухар.
Головна інструкторка Інституту кулінарної освіти Енн Зіата поділилася порадами щодо того, як правильно видаляти волокна.
"Тримайте кукурудзу вертикально, з верхівкою спрямованою вгору. Використовуючи обидва великі пальці, акуратно відсуньте верхню частину листя, щоб оголити кінчик качана, наче ви починаєте чистити банан. Сильно тримаючи половину листя та волокон в кожній руці, одним рухом потягніть їх вниз уздовж качана," - пояснює вона.
Якщо у вас під рукою є гострий ніж, Нік Дуган, головний кухар ресторану Sorelle в Чарлстоні, має для вас інший варіант.
"Обережно використовуючи гострий або зубчастий ніж, відріжте основу качана. Потім видаліть листя з нижньої частини. При цьому методі ви зможете з легкістю усунути більше волокон, ніж якщо будете чистити зверху, оскільки на кожному качані залишається безліч тонких волокон," - ділиться порадами кулінар.
Не варто витрачати гроші на сучасні "засоби для миття овочів", щоб очистити кукурудзу; для усунення забруднень і мікробів достатньо простої чистої води.
"Перед приготуванням кукурудзу завжди слід промивати холодною водою. Багато людей вважають, що окріп або гарячий гриль знищать усі шкідливі елементи, проте, якщо її не очистити належним чином, на поверхні можуть залишитися забруднення," - пояснює Зіата.
Якщо качани кукурудзи вже очищені, спробуйте замочити їх у холодній воді з додаванням однієї столової ложки харчової соди протягом 5-10 хвилин. Це дозволить ефективно видалити залишки пестицидів, особливо якщо кукурудза не вирощена органічно.