Ось як приготувати деруни на пенсії: покроковий гід.
Готування дерунів здається простою справою, але навіть досвідчені господині інколи стикаються з тим, що картопляні "млинці" виходить надто твердими, із грубою скоринкою.
Ділимося причинами та правильними способами приготування.
Експерти підкреслюють, що терти картоплю слід в останню чергу, а також важливо видаляти надлишок вологи.
Саме волога надає дерунам "гумової" текстури і перешкоджає рівномірному пропіканню скоринки.
Після того, як ви віджали масу, рекомендується внести невелику кількість сметани або молока. Це допоможе зробити текстуру більш м'якою та додасть ніжності.
Деруни готують наступним чином: спочатку дрібно натирають цибулю, а потім — картоплю. Видавлений сік зливають через марлю. Потім до картопляної маси додають яйце, борошно, сіль та перець. Усе ретельно змішують і смажать на розігрітій сковороді з рослинною олією.
Досвідчені кухарі радять замінити борошно на крохмаль -- це робить тісто легшим і повітрянішим. А замість цілого яйця інколи використовують два білки, що забезпечує більш делікатну текстуру.
Для смаження дерунів рекомендують не рослинну олію, а сало -- воно дає характерний аромат і допомагає отримати м'якшу скоринку.





