Як створити бездоганне картопляне пюре: корисні поради та рецепт | Кулінарні новини | FoodOboz


Картопляне пюре - це не просто товчений овоч із додаванням молока та вершкового масла. Це цілий витвір кулінарного мистецтва, який кожна господиня готує по-своєму.

Однак є кілька "золотих" принципів, які варто враховувати при створенні картопляного пюре, адже вони допоможуть страві розкрити свій смаковий потенціал. Про ці секрети поділилася Мері-Френсіс Хек, шеф-кухарка тестової кухні Bon Appetit, у своїй розмові з виданням Mirror.

Основний принцип - для приготування картопляного пюре рекомендується комбінувати кілька сортів картоплі. Цей простий трюк суттєво поліпшить консистенцію вашої страви.

Друге правило полягає в тому, що картоплю слід ретельно промивати перед очищенням. І після того, як ви знімете шкірку, не забудьте ще раз змити її під струменем води.

Третє правило полягає в тому, що не слід занурювати картоплю в киплячу воду. Спочатку розмістіть очищену картоплю в холодній воді, а потім поступово підігрівайте каструлю.

Четверте правило - додайте спеції у воду, в якій вариться картопля для майбутнього пюре. Овоч вбере в себе аромати, від чого готова страва стане ще смачнішою.

П'яте і найсуттєвіше правило полягає в тому, щоб забезпечити стабільну температуру варіння. Вода повинна бути на межі кипіння. Якщо ви встановите занадто високий рівень нагріву, це може призвести до того, що овочі розпадуться на дрібні частини.

На OBOZ.UA представлений широкий вибір страв, в основі яких лежить картопля:

Related posts