Як легко та швидко оцінити якість дріжджів.


Приготування тіста з дріжджами вимагає використання тільки свіжих інгредієнтів. Щоб дізнатись, як перевірити якість дріжджів, ознайомтесь із статтею на сайті ТСН.ua.

Насамперед, якісний продукт відрізняється характерним запахом. Це досить приємний аромат з ледь помітною кислинкою.

Проте, якщо ви не в змозі визначити якість продукту за його ароматом, є сенс скористатися ще одним ефективним методом.

Необхідно заздалегідь підготувати невелику кількість опари з дріжджами, які ви плануєте використовувати для випікання. Коли опара буде готова, посипте її шаром борошна і розмістіть у теплому місці, поки вона не підніметься. Очікуйте результат через приблизно 30 хвилин.

Огляньте борошно на опарі: якщо на ньому з'явилися тріщини, це свідчить про те, що дріжджі відмінної якості. У такому випадку ви можете сміливо використовувати більше інгредієнтів для приготування тіста для випічки.

Якщо ж на продукті немає тріщин, це свідчить про те, що він має низьку якість і не є свіжим. У такому випадку краще утриматися від приготування випічки, а знайти інші способи його використання. Наприклад, дріжджі можуть стати відмінним добривом для певних рослин і овочів.

Не маєте зайвого часу на приготування опари та очікування, поки вона підніметься? Існує простіший варіант: просто розчиніть дріжджі, які плануєте перевірити, у тепленькій воді, додавши кілька ложок цукру. Залиште на 20 хвилин. Якщо на поверхні дріжджів з'явиться пишна піна, це свідчить про те, що дріжджі активні і готові до використання в приготуванні тіста.

Related posts