Як продовжити свіжість бананів і зберегти їх жовтими більше двох тижнів?


Кожен з нас хоч раз у житті купував банани "на майбутнє". Проте ці смачні фрукти часто в домашніх умовах швидко псуються і темніють. І не тільки їхня зовнішність стає менш привабливою — змінюються й смакові якості. Дізнайтеся, як правильно зберігати банани вдома, в нашій статті на ТСН.ua.

Експерт із гігієни харчових продуктів Таш Блайт розповів виданню Express, що існують способи зберігання бананів, які допоможуть їм залишатися свіжими та жовтими понад два тижні.

Чому з часом банани стають чорними

Те, що на шкірці бананів з'являються чорні плями - це не проблема і не хвороба. Банани чорніють у процесі звичайного дозрівання. Цятки з'являються тоді, коли у шкірці розпадається крохмал та утворюється сахароза.

Цікаво зазначити, що окислення для людини є не лише безпечним, а й корисним процесом. Саме в цей час в м'якоті банана концентрується найбільша кількість корисних елементів, а також продукт стає легшим для засвоєння.

Проте, нерідко виникає бажання, щоб фрукти залишалися свіжими якомога довше, аби уникнути їх пізнішого викидання.

Як правильно зберігати банани, щоб уникнути їх потемніння?

Надзвичайно важливо дотримуватися деяких рекомендацій при зберіганні бананів:

Існує ще один суттєвий аспект: якщо ви підвісите зв'язку бананів на мотузці і розмістите їх у темному і прохолодному місці, вони можуть залишатися свіжими до 16 днів. Плануєте зберігати банани в холодильнику? Обов’язково спочатку покладіть їх у паперовий пакет. Це допоможе уникнути надмірної вологи, завдяки чому вони збережуть свій жовтий колір до 10 днів.

Related posts