Яке свято відзначається завтра, 21 липня? Давайте дізнаємося більше про цей день, які церковні традиції пов'язані з ним, а також що не рекомендується робити.


21 липня 2025 року — понеділок. Сьогодні 1244-й день конфлікту в Україні.

Завтра, 21 липня, віряни відзначають день пам'яті святих преподобних Симеона та Івана. Симеон, котрий походив з єврейського народу, прийняв християнство і обрав шлях стовпника в Палестині, неподалік від Мертвого моря. Преподобний Іван, його учень, долучився до Симеона в досить юному віці. Разом вони проводили час у пустелі, дотримуючись суворого способу життя.

Серед наших пращурів можна було знайти безліч захоплюючих повір'їв, пов'язаних із цим днем:

У народі 21 липня відзначали День Мовчальників. Ця традиція пов'язана з подвигом святого Симеона та святого Івана, які обрали шлях мовчання, щоб уникнути пустих розмов і суєти світу. Вважалося, що в цей день слід більше зосереджуватися на тиші, уникати пліток і присвячувати час молитві.

Завтра відзначають іменини Георгія, Євгена, Івана, Петра, Романа, Семена, Федора та Ганни.

Талісманом для людей, народжених 21 липня, є гагат — форма кам'яного вугілля, що виникла внаслідок перетворення деревини, яка мільйони років тому пройшла процес скам'яніння. Від давніх часів цей камінь вважався природним амулетом, що допомагає зменшити біль і приносить спокій у моменти фізичних страждань.

У цей день з'явилися на світ:

Календар важливих подій в Україні та світі за 21 липня:

21 липня у світі та Україні відзначають Міжнародний день нездорової їжі. Це неформальне свято покликане підкреслити, наскільки часто ми дозволяємо собі насолоджуватися стравами, які хоч і смачні, однак не є корисними для нашого здоров'я. Основна мета цього дня — нагадати про наявність так званої "нездорової" їжі, як-от фастфуд, десерти, газовані напої та інші жирні та калорійні страви, які хоч і радують смакові рецептори, можуть негативно впливати на організм при частому вживанні. Цей день створений для того, щоб без почуття провини насолодитися улюбленими ласощами і отримати задоволення від смаку, пам’ятаючи про важливість помірності.

Related posts