Які товари СРСР привласнив у інших держав – міфи про Радянський Союз – радянські гастрономічні вироби | Кулінарні новини | FoodOboz


Радянський союз привласнив собі багато різноманітних винаходів і навіть кулінарних страв. Люди, що проживали у ті часи, через брак інформації з відкритих джерел навіть не здогадувались, що користуються чи їдять справжній плагіат.

FoodOboz розглянув, які саме продукти харчування обговорюються. Як з'ясувалося, багато популярних страв, які полюбляють мільйони, насправді не мають українського походження.

Згущене молоко можна описати як концентрований молочний продукт, який отримують шляхом випарювання води з свіжого молока, в результаті чого утворюється густий і солодкий склад.

Виробництво згущеного молока у світі розпочалося ще у 1856 році. Його розробником та власником патенту є підприємець із США Гейл Борден. У СРСР цей продукт з'явився лише після поїздки Анастаса Мікояна, наркома харчової промисловості СРСР до США. Там він запозичив виробництво згущеного та сухого молока, а також молочних сумішей для дітей.

Котлети

Так, концепція приготування котлет також була імпортована до СРСР з-за кордону. Щось, що нагадує бургери, почали готувати в Радянському Союзі у 1937 році. Проте, в той час ця страва не отримала великої популярності серед населення. В результаті з'явилися котлети в тісті — ще один варіант бургерів.

Плавлені сирки

В СРСР плавлені сирки з'явились у 1937 році. А ось у Швейцарії їх смаком насолоджувались починаючи з 1911 року. Цікаво, що популярність плавленого сирка "Дружба" досягла у Радянською союзі таких масштабів, що йому навіть поставили пам'ятник.

Напівфабрикати

У своїй поїздці до США Мікоян запозичив не лише згущене молоко, але й ідею замороження страв. Саме після його поїздки в СРСР почали з'являтись перші напівфабрикати, які спочатку могли собі дозволити лише заможні верстви населення.

На OBOZ.UA є багато рецептів страв з СРСР:

Related posts