Баба-шарпанина: традиційний український рецепт, що має понад столітню історію.


Які інгредієнти потрібні для приготування страви "баба-шарпанина"?

Щоб створити український рибний пиріг "баба-шарпанина", вам знадобляться такі інгредієнти:

Спочатку потрібно підготувати рибу, обрізавши колючки. Також рибу потрібно почистити від нутрощів.

Голови риб потрібно відокремити, але не викидати – з них можна приготувати смачну юшку. Потім рибу слід нарізати на великі шматки.

Як правильно підготувати рибу для української кухні (скріншот / Кулінарні секрети)

Перемістіть рибу в каструлю, додайте сіль і залийте водою, щоб риба повністю занурилася. Помістіть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну.

Поки що підготуйте цибулю для традиційної страви. Спочатку очистіть цибулину, а потім наріжте її на дрібні кубики.

На пательні розтопіть смалець або, якщо його нема, розігрійте олію. Всипте цибулю і, помішуючи, присмажте її до золотистого кольору.

Відварену рибу перекладіть в миску, що вона охолола. Тоді розділіть рибу на менші шматочки, діставши кісточки.

Як підготувати рибу для пирога (скриншот / Кулінарні шедеври)

Необхідно охолодити бульйон, оскільки саме на ньому буде замішуватися тісто. Для цього візьміть глибоку миску, просійте туди борошно і повільно вливайте охолоджений рибний бульйон.

Необхідно регулярно перемішувати суміш, щоб запобігти утворенню грудочок. Остаточне тісто повинно мати консистенцію, схожу на рідку сметану.

Після того, як тісто буде добре вимішане, додайте до нього нарізану цибулю і знову ретельно перемішайте. Для приготування пирога змастіть форму для випічки олією, викладіть рибу, а потім залийте її підготовленим тістом. Щоб надати страві більш виразного смаку, присипте тісто меленим перцем.

Помістіть рибний пиріг "баба-шарпанина" в духовку і готуйте його протягом 1 години і 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Related posts