Економний шоколадний торт, який виглядає як з кондитерської: покроковий рецепт смачного десерту.
Які інгредієнти необхідні для приготування шоколадного торта?
Щоб створити недорогий шоколадний торт, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Готувати бюджетний торт без масла та яєць дуже просто. Щоб приготувати тісто, просійте борошно, всипте до нього 200 г звичайного цукру та то дайте пакетик ванільного цукру.
Не забудьте включити сіль та соду - це сприятиме гармонізації смаку та надасть бісквіту легкості. Після цього до борошна слід додати 50 г какао порошку і ретельно з'єднати всі сухі компоненти.
Для запобігання утворенню грудочок, какао можна спочатку просіяти. В іншій ємності слід змішати рідкі складові для тіста.
В 0,5 л води потрібно влити 0,25 л олії та оцет. Злегка перемішайте рідкі інгредієнти та вилийте їх в тісто з какао. Краще наливати рідину в декілька етапів, кожного разу ретельно перемішуючи тісто.
Готова основа для шоколадного десерту (скріншот / Лілія Цвіт)
Тісто має бути досить рідким. Перед випіканням слід дати йому постояти 10 хвилин, щоб у ньому утворилися бульбашки.
Для приготування бісквіта рекомендується використовувати невелику, проте глибоку форму. Тісто повинно заповнювати посудину приблизно на 2/3 обсягу, оскільки під час випікання воно підніметься. Не забудьте обов'язково викласти дно форми пергаментним папером.
Випікати бісквіт потрібно протягом 40-50 хвилин, в розігрітій до 190 градусів в духовці. Готовність бісквіта можна перевірити дерев'яною паличкою - якщо, після занурення в корж вона суха, бісквіт готовий.
З цього тіста можна створити смачні мафіни - для найелементарнішого оформлення їх просто посипте цукровою пудрою. Якщо ви хочете приготувати торт, спочатку розріжте бісквіт горизонтально на три частини і змастіть кожну з них вашим улюбленим варенням.
Для приготування шоколадного торта можна застосувати варення (скріншот / Лілія Цвіт)
Зверху торт можна полити шоколадною глазур'ю. Для цього 50 г какао потрібно з'єднати з цукром та олією. Замісіть густу масу за допомогою віничка, а потім поступово влийте 0,25 л води, постійно помішуючи.
Суміш потрібно закип'ятити та змастити шоколадний торт, поки глазур гаряча. Торт можна їсти одразу або помістити на деякий час в холодильник, щоб просочити бісквіт варенням та глазур'ю.