Як правильно зберігати гречку, рис, манку та інші види круп? Скільки їх можна тримати?


У часи війни питання запасів продуктів набула особливої важливості. Крупи стали одним із найбільш затребуваних товарів, які українці активно купують у магазинах. Проте варто розуміти, скільки і як правильно зберігати гречку, рис, манну крупу та інші, щоб вони зберігали свої якості. Детальніше про це читайте в матеріалі ТСН.ua.

Як правильно зберігати гречку, рис та інші крупи

Насамперед, дуже важливо стежити за температурою та рівнем вологості. Різкі перепади температур для будь-якої крупи не рекомендуються. Тобто в приміщенні не повинна темперарута повітря сильно залежати від часу доби.

Рівень вологості повинен зберігатися в межах 60-70%. А температура становити не менше 5 градусів вище нуля.

Не забувайте контролювати температуру і вологість самих круп. Якщо ви зберігаєте рис або гречку в мішках, рекомендується перевертати їх раз на тиждень. Якщо ж ви використовуєте банки або інші відкриті контейнери, робіть це частіше.

Чому крупа може втратити свої властивості: ключові фактори

Вкрай важливо уважно перевіряти аромат та вигляд круп, щоб своєчасно виявити, коли вона псується або вже стала непридатною для вживання.

Як довго можна зберігати гречку, рис та інші види круп?

Дотримуючись усіх рекомендацій щодо зберігання, термін використання різних видів круп виглядає наступним чином:

Related posts