Смалець: способи приготування та рецепти страв із сала | Кулінарні поради | FoodOboz


Смалець - це українська класика, основа страви - топлене сало. Для яскравого смаку можна додати часник, цибулю, спеції. Готується смалець елементарно.

Редакція FoodOboz ділиться рецептом дуже смачного і корисного домашнього смальцю із сала.

1. Наріжте сало на дрібні кубики, приблизно по 1 см з кожного боку. Викладіть їх у каструлю або сковороду з товстим дном (найкраще підійде чавунна).

2. Витоплення: постав на слабкий вогонь, щоб сало поступово пустило жир. Спочатку воно буде танути і виділяти прозорий жир -- не поспішай. Помішуй час від часу, щоб не підгоріло. Через 30-40 хвилин шкварки стануть золотистими. Для аромату додайте наприкінці дрібно нарізану цибулю і трохи обсмаж її разом зі шкварками (5-7 хвилин).

3. Проціди гарячий смалець через сито або марлю в чисту банку. Додайте сіль і, за бажанням, роздавлений часник. Коли застигне -- отримаєш ніжний білий смалець з легким ароматом.

Зберігайте в холодильнику протягом двох місяців, а в морозильній камері - до шести місяців!

Оригінальні способи представлення:

Намазати на хліб із солоним огірком. Використовувати для смаження замість олії замість олії, додати ложку у варену картоплю або квасолю -- смак неймовірний!

Також на OBOZ.UA ви повідомляли, чим корисний смалець і з чого його готувати.

Related posts