Три складові, які повинні бути в ранковому меню учня


Сніданок впливає на концентрацію, пам'ять і настрій школяра протягом усього дня.

Правильно підібраний ранковий раціон допомагає дитині краще засвоювати нову інформацію та підтримує імунітет. Дієтологи назвали продукти, які обов'язково мають бути у тарілці школяра, щоб день розпочався з користю та гарним настроєм.

Правильний та корисний для роботи мозку сніданок школярів повинен включати три інгредієнти: яйця, хліб із грубими волокнами та шпинат.

Яйце виділяється як один з лідерів за вмістом холіну, який є попередником ацетилхоліну. Завдяки цій важливій молекулі мозок отримує необхідну інформацію вчасно, що значно покращує його функціонування.

Разом із яйцем лікар порадив вживати хліб із грубими волокнами, у якому у великій кількості містяться вуглеводи та клітковина, оскільки глюкоза також впливає на працездатність мозку та покращує розумові процеси. Неперетравне волокно допомагає мікробіоті, тобто нашим позитивним мікробам, виробляти серотонін - речовину радості та задоволення. 80 відсотків серотоніну виробляється у кишківнику, коли мікроби поїдають грубе волокно.

ОЗНАЙОМТЕСЬ ТАКОЖ: П'ять апетитних варіантів сніданку для школярів, від яких неможливо відмовитися.

Шпинат відзначається високим вмістом вітаміну К, який є ключовим елементом у процесах згортання крові. Проте для школяра на сніданок цей вітамін виконує іншу важливу функцію. Існують ферменти, що активізують і покращують певні біохімічні процеси в організмі. Один із таких ферментів залежить від вітаміну К і відіграє важливу роль у формуванні оболонки нервових волокон. Це, в свою чергу, сприяє швидшій передачі імпульсів до мозку.

Related posts