Ви споживаєте рибу, але не ту: які продукти варто включити в харчування кожному українцеві?


На нашу думку, риба є цінним продуктом, який може служити альтернативою м'ясу. Вона багата на жирні кислоти Омега-3, а також містить значну кількість білка, вітамінів та мінералів.

Однак не всі її види можуть допомогти вашому організму, іноді навіть навпаки... одними з найкращих для нас є, звичайно ж, лосось чи сардини.

Варто ще звернути увагу на палтуса. Бо ця риба багата на антиоксидант селен, вітамін В6 (він корисний для нервової системи та печінки, підвищує імунітет).

Дуже шкідливою вважається тилапія. Це фермерський вид, що містить антибіотики та забруднюючі речовини, а також жирні кислоти омега-6. Її регулярне вживання може погіршити здоров'я. Варто замислитись над вживанням атлантичних великоголових риб, які хоч і живуть довго, але протягом цього часу накопичують з роками велику кількість ртуті та шкідливих речовин. З аналогічних причин слід утриматися від морської мови. Особливо до цієї рекомендації слід дослухатися вагітних жінок.

У м'ясі акули часто виявляється нейротоксична речовина - ртуть, що робить його споживання небезпечним для вагітних жінок та дітей.

І на завершення, всім відомий і надзвичайно популярний тунець, попри високий вміст вітамінів В6 та В12, може бути небезпечним через можливу наявність ртуті. Проте його можна включати в своє меню, проте не частіше ніж один раз на тиждень.

Нагадаємо, що вчора температура становила +7°C, а вже завтра очікується -5°C: як людям з гіпертонією адаптуватися до таких різких коливань погоди.

Раніше ми ділилися з вами корисними порадами, які допоможуть зберегти ваше здоров'я під час святкувань.

Related posts