6 ситуацій, коли не варто застосовувати алюмінієву фольгу

Алюмінієва фольга - це універсальний кухонний предмет із практично незліченною безліччю застосувань. Однак, як пише Eatingwell, є певні ситуації, коли використання фольги може становити ризик для вашого здоров'я і безпеки харчових продуктів.
За словами доктора Даріна Детвайлера, кислі інгредієнти, як-от помідори, оцет або цитрусові, можуть спричинити хімічну реакцію, що може не тільки спричинити металічний присмак, а й виділити алюміній у їжу. Це може призвести до подразнення шлунка або довгострокових неврологічних проблем.
"Алюмінієва фольга не герметична", - каже Детвайлер. "Упакування залишків у фольгу дає змогу повітрю і бактеріям проникати всередину, що збільшує ризик псування і харчових захворювань".
Алюміній є гарним провідником тепла, тому якщо ви використовуєте деко, вкрите алюмінієвою фольгою, для випікання печива або іншої випічки, є велика ймовірність, що дно потемніє або навіть підгорить. Якщо ви використовуєте звичайну фольгу, вона також може легко порватися і призвести до прилипання. Якщо ваша випічка кисла, наприклад, печиво з лимоном, вона може мати металевий присмак.
Не рекомендується ставити металеві предмети в мікрохвильову піч, оскільки це може призвести до виникнення іскор або навіть загоряння. Для накриття тарілок і мисок краще використовувати пергаментний папір або спеціальні кришки, які підходять для мікрохвильового використання.
Тривале приготування їжі при надто високій температурі, незалежно від того, чи це в духовці, чи на грилі, може спричинити пошкодження фольги. Особливо це стосується випадків, коли фольга безпосередньо контактує з продуктами або піддається дії відкритого вогню. Як зазначає Детвайлер, це може призвести до того, що алюміній потрапляє до вашої їжі.
За словами Детвайлера, ймовірність руйнування або руйнування фольги найчастіше виникає при температурі вище 400 °F (200 °С) і при контакті самої фольги з кислими або особливо солоними продуктами. "Хоча нечасте використання може не завдати шкоди здоровим людям, багаторазовий вплив може призвести до поступового накопичення алюмінію в організмі, особливо у людей зі зниженою функцією нирок", - додає він.
Фольга не здатна витримувати високі температури, що може призвести до її пошкодження та подряпин на поверхні духовки. Також вона може негативно вплинути на нагрівальні елементи або заважати відкритому полум'ю в газовій духовці.
Шар фольги на дні духовки може блокувати потік повітря і зробити нагрівання дуже нерівномірним. Жир може накопичуватися на фользі й спричиняти пожежу. Ті самі побоювання справедливі і для гриля.
Раніше фахівці поділилися порадами щодо повторного використання фольги.