Який овоч має найбільшу користь для здоров'я, особливості шпинату та способи його вживання - Health 24


Таємниця довгого життя полягає у збалансованому харчуванні. Харчування, яке включає велику кількість овочів і фруктів, сприяє зменшенню ймовірності виникнення серцево-судинних захворювань та онкології.

Це було підтверджено численними дослідженнями, а серед усіх харчових продуктів дієтологи особливо акцентують на шпинаті, який вважається "зеленим вкладом" у здоров'я, як зазначає 24 Канал.

Дивіться також Яка їжа може одразу впливати на мозок і підвищувати ризик інсульту

Шпинат багатий на вітамін C, лютеїн та зеаксантин, які допомагають знижувати запалення і оберігають клітини від процесів старіння.

Завдяки багатству нітратів шпинат сприяє стабілізації артеріального тиску, а вміст фітонутрієнтів та бета-каротину зменшує ймовірність розвитку певних видів раку.

Приготований шпинат є багатим джерелом клітковини та каротиноїдів, які сприяють нормалізації функцій кишечника і підтримують баланс мікрофлори.

Фолієва кислота та антиоксидантні сполуки допомагають підтримувати когнітивні здібності у літніх людей.

Зверніть увагу. Включити шпинат у ваше харчування легко, адже він смачний не лише в салатах. Його можна підсмажити з часником, використати в смузі, салатах, сендвічах або ролах. Заморожене листя стане відмінним доповненням до супів, пасти чи омлетів.

Related posts